Vita Chokladbiskvier

Biskvier är verkligen goda bakverk, och de går att variera i det oändliga. Här kommer en variant på vita chokladbiskvier.
Recept Vita Chokladbiskvier
Botten:
200 g mandelmassa
1 äggvita
Smörkräm:
125 g smör
1 äggula
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
50 g vit choklad
citronzest från 1 citron
Doppa i:
150 g vit choklad
1 msk rapsolja
Dra på ugnen 175 grader. Börja med bottnarna. Riv mandelmassan smått och blanda i äggvitan. Vispa ihop till en smet. Häll i spritspåse och spritsa runda kakor på en plåt med bakplåtspapper. Välj storlek efter hur stora biskvier du önskar. Grädda 8-10 minuter. Låt svalna helt. Vispa under tiden smör, äggula, florsocker och vaniljsocker till en smet. Smält chokladen och blanda i försiktigt och riv i citronzest. Ställ smörkrämen i kylen 30 minuter. Vänd på kakorna och smöra på smörkrämen och gör de toppiga i mitten. Ställ i frysen i 15 minuter. Smält choklad och olja (eventuellt temperera, mer om det imorgon). Doppa alla kakor och förvara i kylen.