Vita Chokladbiskvier

Biskvier är verkligen goda bakverk, och de går att variera i det oändliga. Här kommer en variant på vita chokladbiskvier.

Recept Vita Chokladbiskvier

Botten:

200 g mandelmassa

1 äggvita

Smörkräm:

125 g smör

1 äggula

1,5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

50 g vit choklad

citronzest från 1 citron

Doppa i:

150 g vit choklad

1 msk rapsolja

Dra på ugnen 175 grader. Börja med bottnarna. Riv mandelmassan smått och blanda i äggvitan. Vispa ihop till en smet. Häll i spritspåse och spritsa runda kakor på en plåt med bakplåtspapper. Välj storlek efter hur stora biskvier du önskar. Grädda 8-10 minuter. Låt svalna helt. Vispa under tiden smör, äggula, florsocker och vaniljsocker till en smet. Smält chokladen och blanda i försiktigt och riv i citronzest. Ställ smörkrämen i kylen 30 minuter. Vänd på kakorna och smöra på smörkrämen och gör de toppiga i mitten. Ställ i frysen i 15 minuter. Smält choklad och olja (eventuellt temperera, mer om det imorgon). Doppa alla kakor och förvara i kylen.

Gillar

Kommentarer