Vispat smör med persilja

Vispat smör... ni vet sånt där som finns på hotellfrukosten eller den massiva brunchen som gänget trillar in på efter en hård natt på stan. Som man tänker, hur får man till sånt där? Jo busenkelt och det känns ju helt klart lite lyxigt att kunna ställa fram när vännerna kommer över, istället för en ofräsch plastlåda med gårdagens brödsmulor kvar i.

Recept Vispat smör med persilja

100 g smör

lite flingsalt

färsk persilja eller annan favorit ört


Smält 25 g smör i en kastrull.


Dela 75 g smör i en skål eller mixerskål.

Häll över det smälta smöret. Vispa fluffigt. Smaksätt med valfri ingrediens. Jag valde lite flingsalt och färsk persilja. Ställ i kylen fram till servering. Övriga förslag på smaksättning är andra örter som dill eller gräslök eller varför inte lite färsk vitlök eller lite rökt paprikakrydda? Låt väl smaka. 

Gillar

Kommentarer