Varm Chokladsås

Glass till kvällen? Varför inte slänga ihop en egen chokladsås till? Här är en variant som är superenkel att röra ihop själv. Denna är gjord på kakao, men det går även att göra med vanlig choklad och smälta ner.

Recept Varm Chokladsås

1,5 dl grädde

1 dl mjölk

1 dl kakao (eller 100 g choklad, varför inte ta vit choklad)

1,25 dl socker

0,5 msk potatismjöl

1 äggula

pyttelite salt

Koka upp mjölk, grädde och 1 dl socker. Rör så det inte bränns vid och inga klumpar är kvar.

Blanda resten av sockret, potatismjöl och en äggula i en skål och vispa lite grann.

Sänk plattan och ha i äggvispet under omrörning. Sjud (inte koka!) tills den blir lagom tjock, tycker man att den blir för lös kan man prova med lite mer potatismjöl. Avsluta med pyttelite salt, bara några korn. Serveras direkt med en god glass.

Gillar

Kommentarer