Vaniljhjärtan

Vaniljhjärtan är super goda tycker jag, speciellt när man gör dom själv med riktigt god vaniljkräm i. Ni bara måste prova att göra dessa, inte super svårt. Det blir 12 stycken av receptet.

Recept Vaniljhjärtan

Deg

200 g smör

1 äggula

0,75 dl socker

1 dl potatismjöl

4 dl vetemjöl

Fyllning

2 dl mjölk

1 ägg

0,75 msk potatismjöl

1 msk socker

1 msk vaniljsocker (eller 0,5- 1 vaniljstång)


  Dra på ugnen 200 grader. Blanda alla ingredienserna till degen i en skål fort, arbeta inte degen längre än att den gått ihop! För då blir kakorna sega. Plasta in och lägg i kylen minst 30 minuter. Gör fyllningen under tiden. Sjud, absolut inte koka! Mjölk, ägg, potatismjöl och socker tills det blir tjockt. Låt svalna helt, smaksätt därefter med vaniljsocker.  Använder du vaniljstång kan det vara bättre att låta den koka med och gröpa ur den innan. 

Smörj formarna väl! Väldigt noga för att sedan enkelt kunna ta ur kakorna ur formarna. Kavla sedan ut halva degen och tryck ut i formarna, fyll dem med vaniljkräm och kavla därefter ut resten och täck med ett lock. Grädda i ca 15 minuter och stjälp upp medan de fortfarande är varma. Pudra med florsocker vid serveringen.


Gillar

Kommentarer