Vaniljbullar

Vaniljbullar är ju så himla gott, det bästa är när de är lite sega i konsistensen tycker jag. Hur många har inte någon gång försökt äta en sån här utan att slicka bort sockret från munnen. Härligt att vara barnslig även som vuxen. Fick inte med någon bild på när de är garnerade tyvärr. Det blir ca 18 stycken av receptet
Recept Vaniljbullar
Deg
50 g jäst
3 dl mjölk
150 g smör
2 tsk stötta kardemummakärnor
1,5 dl socker
0,5 tsk salt
1 ägg
ca 10 dl vetemjöl
Fyllning
ca 3 dl fast vaniljkräm (se recept här)
Garnering
150 g smör
1 dl socker
Dra på ugnen 225 grader. Smula jästen i köksassistenten. Värm mjölken till 37 grader. Lös jästen med mjölken. Ha sedan i rumstempererat smör. Blanda sedan i övriga ingredienser. Avsluta med mjölet. Arbeta degen ordentligt. Låt jäsa övertäckt 40 minuter. Dela degen i 18 lika stora bitar, väg för att få helt lika. Rulla bollar, lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs ytterligare 30 minuter övertäckta. Tryck ett hål i varje bulle och spritsa i rikligt med vaniljkräm. Gräddas 8 minuter.
Smält sedan smöret och doppa varje bulle i smöret och sedan i socker innan servering. Ska de frysas så garnera när strax innan de ska ätas. Lycka till!