Vanilj och Vitchokladpaj med Limemarinerad Mango

En paj med smak av vanilj och vit choklad, som är gjord på kesella. Otroligt krämig och god, så god att man vill ta om direkt. Limemarinerade lite mango till, det passade perfekt ihop.

Recept Vanilj och Vitchokladpaj med Limemarinerad Mango

Botten

12 Digestivekex (170 g)

100 g smör

1 krm salt

2 msk socker

Fyllning

250 g vaniljkesella

4 äggulor

100 g vit choklad

1 vaniljstång

0.5 dl socker

Limemarinerad Mango

1 mango

1 lime

1 dl socker

1 dl vatten

Jag började med att marinera mango då det tar lite tid. Koka upp socker och vatten och låt koka ca 5 minuter tills dess att allt socker smält ordentligt. Låt svalna. Riv i limezest och pressa limesaft.

Skär mango i tärningar. Häll över marinaden, låt stå och dra till serveringen.

Dra på ugnen 180 grader. Mixa ihop alla torra ingredienser till botten. Smält smör och häll i och mixa tills det går samman. Tryck ut botten i en pajform. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.

Vispa ihop äggulor, vaniljkesella, frön från vaniljstång och socker. Smält vit choklad i vattenbad.

Blanda i lite av fyllningen i den vita chokladen som fått svalna något. Blanda snabbt och häll sedan chokladen ner i resten och vispa snabbt och slätt. Häll sedan fyllningen i pajskalet. Grädda ca 17 minuter.

Klart!

Gillar

Kommentarer