Tekakor

Tekakor är väldigt gott tycker jag. Gillar dessa extra mycket. Det blir 40 stycken av receptet. Börja baket på kvällen då det ska stå över natten.

Recept Tekakor

1 liter mjölk

5 dl havregryn

150 g jäst (50 g röd och 100 g blå)

1,5 dl socker

1 tsk salt

21 dl vetemjöl

300 g smör

Blanda mjölken och havregrynen och låt stå i kylskåp över natten. Smält smöret morgonen efter och häll i havregryns blandningen. Smula jästen i en annan bunke och häll i havregrynsblandningen. Ha sedan i socker, salt och vetemjöl. Arbeta förhand eller i maskin. Jäs sedan till dubbel storlek, ca 15-30 minuter. Kavla ut degen 1 cm tjock  och stansa ut kakor med ett mått som är ca 10 cm i diameter eller en kopp i samma storlek. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Dra på ugnen 225 grader. Jäs ytterligare 15-30 minuter och grädda sedan 10 minuter i ugnen. Koka te i höstmörkret och släng på lite smör och ost och hugg in. 

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229