Ta fram egna recept: Slutprodukt

Vill du lära dig hur du skapar egna recept? Då ska du läsa min guide till att lyckas med egna recept. Har du missat tidigare inlägg? Så finns de här ➡ receptskolan, smakkompisar, det blir fel, grunddeg/smet, unikt?

Så nu har du provat fram ett recept, provat och ändrat. Nu är det dags att sammanställa och baka det slutgiltiga receptet. Nu kan du fundera över utseende, finish och smaker. Blev det som du hade tänkt dig från början? Bättre eller sämre? Kanske är det läge för några sista minuten ändringar? Eller så kan det vara ett flera år långt projekt att hitta det ultimata receptet? Bli inte hemmablind, utan fortsätt och utveckla dina recept med tiden och prova nya varianter. Det kommer göra dig till en bättre bagare och konditor eller hemmabagare, eller vad du nu vill.

Är du nöjd? OM svaret på den frågan är nej så är inte receptskapandet klart. Behöver du börja om från början eller är det mindre saker som behöver justeras?

Sedan kan det vara bra att låta andra smaka och få fler synvinklar på om det är ett lyckat recept. Det är ju sällan så att man fikar ensam, därför kan det vara viktigt att nå många smaklökar för att få en rättvis bild av resultatet.

Lycka till med dina nya recept! Grattis du är nu ett steg närmre nya spännande recept!

Gillar

Kommentarer