Ta fram eget recept: Det blir fel

Hur gör man ett eget recept? Ja, det är det jag tänkte berätta lite om här framöver i några inlägg, för dig som missat de innan så finns de här och här.

Är du rädd för att det kommer bli fel? Vad gör man när det blir fel? Varför blir det fel?

Alla människor är nog rädda för att göra fel ibland oavsett om det är i köket, trafiken eller på jobbet. Vet ni vad? Jo, det är okej att göra fel, men försök att lära er om varför det blir fel. Ge inte upp och försök igen. Försök komma på varför det blir fel och gör det igen. Lär dig av dina misstag. 

När jag skulle göra macarons första gången, vilket blev tre gånger bakning innan jag lyckades få fram macarons. På vägen lärde jag mig att det inte går att smaksätta eller färga en maräng med vätskebaserade råvaror utan pulver och essenser är allra bäst.

Analysera vad det är som är fel, läs på vad andra har för erfarenheter av fel med den typen av bakverk. Är du inte nöjd? Ändra något och prova igen, det är enda sättet att bli bättre, kunskap och flera försök. Ibland i vissa böcker finns det till exempel felsök för bröd. Det finns sådana guider på nätet också. Skriv ner vad det var som inte blev bra så du kommer ihåg tills nästa gång. 

Gillar

Kommentarer