Sura Fläder och Citronkarameller

Sura, super sura härliga Fläder och Citronkarameller. Super goda! Fräsch smak av fläder och citron. Inte speciellt svåra att göra, hemligheten hittar ni nedan. Smaken g��r att variera, vilken smak tycker ni passar till surt?

Recept Sura Fläder och Citronkarameller

2.5 dl socker

1 dl druvsocker

0.5 dl vatten

fläder och citronessens

gul hushållsfärg


Garnering

0.5-0.75 dl potatismjöl

1 msk citronsyra

Lägg fram ett bakplåtspapper på en bänk, olja en sax. Lägg en kökshandduk på en bänk och ovan på en plåt och sedan ett silikonbakmatta med kant i plåten. Olja Silikonbakmattan och en degskrapa. Ha en liten skål med olja i för att kunna olja handskarna sedan. Ta fram dubbla plasthandskar. Ta fram färgen och smakessensen. Mortla citronsyra och potatismjöl

Häll upp socker, druvsocker och vatten i en kastrull. Blanda runt. Låt sedan koka upp till 162 grader utan omrörning.

Ta på plasthandskarna. Ta bort från plattan och vänta tills det slutat bubbla, häll upp på silikonbakmattan (funkar med marmorbänk också). Arbeta in luft i smeten och lyft in smeten med degskrapan, mot mitten hela tiden tills den börjar bli fastare. Färga, det räcker med ytterst lite gul färg så den får en fräsch färg. och ha i smakessens, ganska många droppar. Ta bort en bit och smaka av.

Olja handskarna och arbeta smeten med händerna och dra och vik in luft i den.

När den börjar bli lite hårdare så rulla en 1 cm tjock stång och klipp snabbt upp bitar innan den stelnar helt. Rulla i potatis och citronsyra pulvret. Låt stelna till på bakplåtspappret och förvara sedan i tät burk.

Klart!

Gillar

Kommentarer