Spökbakelser

Spökbakelser är ju ett måste till Halloween och det behöver inte bli så himla krångligt. Dessa är gjorda på rulltårta och smaksatt grädde och marsipan. Låter det gott? Jag har inte skrivit mängd på några saker till garneringen för det beror på helt hur många man tänker göra. Jag gjorde bara två just nu och det gick nog åt ca 2 dl grädde och 150 g marsipan.

Recept Spökbakelser

Rulltårta

3 ägg

2 dl socker

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

0,5 dl ljummet vatten


Fyllning

Jordgubbssylt


Jordgubbsgrädde

grädde

socker

jordgubbsessens eller jordgubbssylt

röd färg


Lock

vit marsipan

florsocker

svart färg

Börja med att göra rulltårtan och slå på ugnen 200 grader. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och varva i det och det ljumma vattnet i smeten. Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 8 minuter.

Vänd upp rulltårtan på ett annat bakplåtspapper med socker på. Dra bort det översta bakplåtspappret. Ha på jordgubbssylt och rulla ihop.

Vispa grädde, socker, färg och smaksättning.

Skär bitar av rulltårtan och placera de med snittytan nedåt på en plan yta. Bred på grädden ett jämnt lager över hela och lägg sedan en boll av grädden uppe på och forma en rundel. Kavla marsipan (eller köp färdigkavlad) använd lite florsocker till kavlingen. Ha gärna på smörkräm på insidan av marsipanen för att grädden inte ska blöta ner marsipanen.

Lägg på locken och pudra med lite florsocker och rita dit ögon på spökena.

Gillar

Kommentarer