Spansk afton

Igår var det spansk afton hemma hos oss. För er som inte vet det så bodde jag ett kortare tag i Valencia för ett antal år sedan och där växte mitt intresse för den spanska matkulturen och bland annat Tapas. Så några gånger om året så önskar familjen sig Tapas och det heter gärna "vi kan laga Tapas ihop" fast egentligen skulle de kunna säga "snälla Ida laga Tapas åt oss" för det är till slut jag som lagar maten. Så i julklapp fick jag några suspekta klappar med tonfisk och dadlar. Det stod på att det hela hade en baktanke, så då förstod jag att det var tänkt att bli Tapas.

Så därav dagens inlägg, och jag tänkte visa er en enkel och god efterrätt som jag tagit med mig från en av mina senare resor till Spanien. Längst ner kommer även lite bilder på de rätter som jag gjorde igår som lite bonusinspiration även om det inte är någon bakning.

Recept Creme Catalan

5 dl mjölk
3 äggulor
1.5-2 msk maizena
1 dl socker
1 kanelstång
zest från 0.5 citron

Garnering
malen kanel

Häll alla ingredienser i en kastrull.

Sjud sakta utan att koka tills det tjocknat.

Sila sedan bort citronzesten och kanelstången ner i ca 5 portionsformar.

Ställ kallt i kylen fram till servering. Garnera med lite malen kanel, klart!

Gillar

Kommentarer

SmåPärlor
SmåPärlor,
Ser oerhört läckert ut!
nouw.com/småpärlor
idasbakhörna
idasbakhörna,