Snickerskaka

Snickerskaka på en Halloween-vecka tänker ni? Det är ju inte så Halloween-aktigt? Eller? Nä, kanske det inte är, men det är ruskigt gott! Så därför fick Snickerskakan en plats i Halloweenveckan. Tur för er för denna lär ni ha längtat efter i ert undermedvetna.

Recept Snickerskaka

2 dl ljus sirap

1 burk (ca 340 g) jordnötssmör, jag kör på den med bitar i

1 dl socker

1 tsk vaniljsocker

1 dl kokos

9 dl rice crispies

200 g tempererad choklad

Värm (ej koka!) sirap, jordnötssmör, socker och vaniljsocker i en kastrull tills det har smält samman.

Ta bort från plattan och rör i kokos och rice crispies.

Klä en ugnsform med kanter med bakplåtspapper. Tryck ut massan i formen.

Temperera 200 g choklad och bred över kakan. Om du vill läsa mer om att temperera choklad så kan du göra det här. OM du tycker det är svårt så går det att smälta chokladen och ha på den, det stelnar dock inte i rumstemperatur då och kommer smälta när du tar ur den ur kylen.

​Låt stelna i kylen och skär sedan bitar, storlek efter eget tycke. Förvara i kyl. Sjukt gott!

Gillar

Kommentarer

jbroman
jbroman,
Gud vad gott det såg ut! 😍
nouw.com/jbroman
IP: 82.99.3.229