Smulpaj med Rabarber

Omväxling förnöjer, igår var det Smulpaj med Blåbär, det kan ni läsa om här. Jag vill bara visa att det blir gott även med Rabarber. Det blir 4 portioner.

Smulpaj med Rabarber


Smuldeg

100 g smör

2 dl vetemjöl

0,5 dl havregryn

0,5 dl socker


Fyllning

300 g rabarber

0,5- 0,75 dl socker

1,5 msk potatismjöl


Smör till formen


Sätt på ugnen 225 grader. Smörj en pajform, ca 24 cm i diameter. Blanda snabbt ihop smuldegen i en bunke, överarbeta inte. Blanda socker och potatismjöl och sedan ihop med rabarberbitar. Häll först i rabarber i pajformen och sedan strö smuldegen över. Grädda i ugnen ca 20 minuter. Klart! Lycka till!

Servera gärna med lite vaniljsås. Här har ni recept på en enkel vaniljkräm, men dubbla mängden vätska så har du en härlig vaniljsås.

Gillar

Kommentarer