Smulpaj med Rabarber

Omväxling förnöjer, igår var det Smulpaj med Blåbär, det kan ni läsa om här. Jag vill bara visa att det blir gott även med Rabarber. Det blir 4 portioner.
Smulpaj med Rabarber
Smuldeg
100 g smör
2 dl vetemjöl
0,5 dl havregryn
0,5 dl socker
Fyllning
300 g rabarber
0,5- 0,75 dl socker
1,5 msk potatismjöl
Smör till formen
Sätt på ugnen 225 grader. Smörj en pajform, ca 24 cm i diameter. Blanda snabbt ihop smuldegen i en bunke, överarbeta inte. Blanda socker och potatismjöl och sedan ihop med rabarberbitar. Häll först i rabarber i pajformen och sedan strö smuldegen över. Grädda i ugnen ca 20 minuter. Klart! Lycka till!
Servera gärna med lite vaniljsås. Här har ni recept på en enkel vaniljkräm, men dubbla mängden vätska så har du en härlig vaniljsås.