Smulpaj med Blåbär

Blåbär är mitt favoritbär tillsammans med jordgubb. Jag tycker även om hallon, men är tyvärr allergisk mot hallon så det blir sällan hallon. Smulpaj är perfekt för den som inte har tålamod att baka så himla länge. Därför tänkte jag tipsa om en bra Smulpaj med blåbär. Det blir 4 portioner.

Smulpaj med blåbär

Smuldeg

100 g smör

2,5 dl vetemjöl (kan även byta ut en del vetemjöl till havregryn om man vill)

0,5 dl socker

Fyllning

300-400 g blåbär

0,5 dl socker

1,5 msk potatismjöl


Smör till formen


Sätt på ugnen 225 grader. Smörj en pajform, ca 24 cm i diameter. Blanda snabbt ihop smuldegen i en bunke, överarbeta inte. Blanda socker och potatismjöl och sedan ihop med blåbären. Häll först i blåbären i pajformen och sedan strö smuldegen över. Grädda i ugnen ca 20 minuter. Klart! Lycka till! 

Servera gärna med lite vaniljsås. Här har ni recept på en enkel vaniljkräm, men dubbla mängden vätska så har du en härlig vaniljsås. Mycket godare än alla köpta vaniljsåser.

Gillar

Kommentarer

LindaAndersson
LindaAndersson,
Det är så himla gott med blåbärspaj 😊
nouw.com/lindaandersson