Silviakaka

Silviakaka är ju en riktig klassiker, väldigt smarrig och ganska lätt fixad. Så här brukar jag göra den.

Silviakaka

2 ägg

3 dl socker

3 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

1.5 dl vatten

Glasyr

100 g smör

1.5 dl socker

2 tsk vaniljsocker

1 äggula

Garnering

kokos

Dra på ugnen 175 grader. Smöra och bröa en springform ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker poröst. Sikta alla torra ingredienser i äggvispet och vänd i med sked i stora rörelser och varva med vattnet.

Häll upp i smeten i formen och grädda 35-45 minuter beroende på ugn, känn efter med sticka så den är klar i mitten. Låt svalna och vänd upp på ett fat.

Gör glasyren och smält samman alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda tills den tjocknar, ej koka då kommer den spricka. Bred den uppepå kakan när den svalnat något (den är lite tjockare då) och garnera med kokos. Mums! Lycka till!

Gillar

Kommentarer

MrsHenriksson