Semmeldagen

Innehåller affiliate-länkar

Semmeldagen, Fettisdagen eller Fastlagstisdagen ni vet dagen när vi köper semlor och trycker i oss? Eller nej just det, den traditionen finns inte längre. Många affärer börjar sälja semlor så fort nyår har passerat. Vad ska man tycka om det då? Bra tycker många, fånigt tycker andra. I år är Semmeldagen 9 februari, alltså om typ 3 veckor. Hur många håller sig med att äta semlor tills dess tro?

Som bilden ovan visar så har det inte alltid varit okej att käka semlor när man helst känner för det. Den här bilden har cirkulerat några varv i sociala medier på sista tiden. Det är ganska fascinerande hur världen utvecklas. Något som för 64 år sedan var helt otänkbart är idag helt normalt, snarare en självklarhet. Tänk vad inspirerande vart vi kan vara om 64 år. Tänk efter, det finns nu rätt många saker som vi fortfarande ser som självklarheter, men som jag tror inte kommer vara lika självklara då. Eller den obstinata delen av mig hoppas att det blir lite mer nytänk på vissa områden. Jag kommer nog vara ganska skrynklig om jag lever 64 år till, men lovar att skriva ett nytt inlägg då och berätta hur det blev. Troligen kan ni som bor i himlen då läsa det med något tankeöverföringsmakapär som man uppfunnit då.... typ. Tänk för ett år sedan så exploderade marknaden av den nya Semmelwrapen. Nästan enda tills förra året var det självklart för oss hur en semla ser ut eller smakar. Så kommer det nog inte fortsätta.

9 februari är det alltså dags, men eftersom jag lever 2016 så kommer jag trotsa alla gamla regler och givetvis bjuda er på lite härliga recept på semlor innan det blir dags för Semmeldagen. Så håll utkik.

Gillar

Kommentarer

MrsHenriksson
MrsHenriksson,
Jag har 1/4 semla. Tycker de är för stora.
nouw.com/mrshenriksson
idasbakhörna
idasbakhörna,
Blir ofta det. Funderar på minisemlor i år.
nouw.com/idasbakhörna
MrsHenriksson
MrsHenriksson,
Jag funderar köpa croissanter och göra semla på eller muffins
nouw.com/mrshenriksson
idasbakhörna
idasbakhörna,
Kommer recept på cupcakesemlor här på fredag.
nouw.com/idasbakhörna