Saltlakrits

Min mamma kom förbi och berättade att hon varit på middag och att de på middagen fått prova olika lakritssorter. Jag gillar lakrits jättemycket och tyckte det lät roligt. Jag tänkte då genast på Elisabeth Johansson som var gästdomare i den här veckans avsnitt av Dessertmästarna, hon som går under smeknamnet "queen of licorice". Då säger mamma att det var Elisabeth Johansson som var på middagen och presenterade olika typer av lakrits från olika länder. Den middagen hade jag velat vara på, helt klart! Hon såld även böcker och signerade, så mamma köpte en åt mig. Super spännande. Den ska jag läsa och få lite ny lakritsinspiration ifrån så ska jag baka lite med lakrits framöver. Kanske till det blir dags för julgodis?

Vad jag kan se är den här boken slut på förlaget så det är jätteroligt att ha en sån här i mina ägor. Jag äger nog ingen signerad bok sen innan. De som känner mig vet att jag sällan går fram till någon känd person, för att jag inte vill störa även om jag ser någon på håll. Elisabeth driver också en blogg och hemsida med lakritsprodukter för bakning.

Mamma visade mig sin favorit som var en julpralin typ, som jag tror var en dansk lakrits med pepparkakssmak utanpå. Kanske kan vara något att bjuda på till jul?


Gillar

Kommentarer