Saffranspannkaka

Den Gotländska specialiteten och oerhört populära efterrätten Saffranspannkaka. Väldigt unik pannkaka, inte alls som en vanlig pannkaka. Gott och serveras med Salmbärssylt och grädde. Receptet räcker till ca 4 portioner.

Recept Saffranspannkaka

1,25 kokt grötris

3 ägg

1 dl mjölk

2 dl vispgrädde

0,25 tsk salt

2 msk socker

lite saffran

20 g grovhackad sötmandel

(ev russin)

Koka grötris ca 10 minuter och häll av vattnet. Låt svalna något. Dra på ugnen 225 grader. Vispa ägg lätt i en skål ha sedan i mjölk och grädde, blanda.

Mortla saffran med lite utav sockret. Ha sedan i saffran, socker, salt, ris, hackad mandel och eventuellt russin, jag gillar inte russin så mycket så hoppade över det.

Smörj en lite ugnsform ca 20 cm i diameter. Häll i smeten. Grädda ca 25 minuter.

Klart! Vispa grädde och ha salmbärssylt till. Den är gjord på blåhallon. 

Gillar

Kommentarer