Saffransmazariner

Saffransmazariner är perfekt till Adventsfikat eller som ett nytt tillskott till julen. Super gott med saffransfyllning och ett skal med citronsmak. Det blir ca 20 mazariner av receptet.
Recept Saffransmazariner
100 g smör
0.5 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
zest från 1 citron
1 krm bakpulver
Fyllning
160 g riven mandelmassa
50 g smör
3 ägg
0,5 tsk bakpulver
0,75 dl vetemjöl
0,5 g saffran + lite strösocker
Garnering
ca 2 dl florsocker
vit sirap eller vatten
lite gul hushållsfärg eller pulverfärg
Blanda alla ingredienser, till degen i en skål, vispa ihop snabbt, överarbeta ej.



Plasta in degen och låt den vila i kylen ca 1 timme. Blanda under tiden i ordning fyllningen, riv mandelmassan i en skål och tillsätt smöret. Vispa ihop, ha sedan i ett ägg i taget. Mortla saffran först tillsammans med lite socker.



Ha sist i de torra ingredienserna som fått blandats ihop för sig först. Smörj formarna med smält smör noga. Använd folieformar, runda eller avlånga, eller metallformar. Dra på ugnen 200 grader.



Ta ut degen ur kylen och kavla ut den med lite mjöl på en plastfilm så att den är några millimeter tjock. Dela i små delar och tyck ut i formarna. Fyll sedan med en klick utav fyllningen, fyll inte ända upp till kanten.



Grädda ca 15 minuter, låt svalna. Blanda sedan till glasyr och bred på Mazarinerna. Klart! Hugg in. Ska de frysas så ha på glasyr när de tinats och ska severas.




