Saffranskaka

Mjuk härlig Saffranskaka där jag tycker saffranssmaken kommer fram på ett bättre sätt än i vanliga bullar. Gillar du saffran så är detta kakan för dig.

Kollegorna på George jobb som tar del av mycket av det som tillverkas på bloggen, gillade kakan, till Georges stora besvikelse, då det blev mindre kvar till honom...
Har även hört att Idas Bakhörna gjort så att en som tidigare körde 5:2 dieten nu slutat med det, för att kunna äta massa goda bakverk. Har av samma anledning blivit beskylld för att vara orsaken till att han kommer lägga sig själv som julgris på julbordet... Hoppas han läser detta och att jag kan kompensera med att han får välja valfritt bakverk till nästa vecka som julklapp.

Recept Saffranskaka

200 g smör
2 dl mjölk
3 ägg
3 dl socker
1 g saffran + 1 msk socker
4.75 dl vetemjöl
2.5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Dra på ugnen 175 grader. Smält smör och ha i mjölken så det svalnar fortare. Vispa ägg och socker poröst.

Mortla saffran och socker. Blanda samman alla torra ingredienser i en skål.

Vänd i vätskan varvat med mjölblandningen i äggvispet. Vänd med stora tag. Smöra och bröa en form. Häll i formen. Jag använder en springform ca 24 cm i diameter.

Grädda ca 45 minuter. Klart!

Gillar

Kommentarer