Receptskapande

Innehåller affiliate-länkar

Häng med bland mina tankar för att komma fram till ett nytt recept till Adventfikan.

En nära vän till mig sa för ett tag sen att hon ville se mer cupcakes på bloggen, därför bestämde jag mig för att utgå i från att slutprodukten ska bli en cupcake.

Sedan funderade jag över veckans tema Inför Advent och att det ska vara en tjuvstart på julen. Så då tänkte jag genast på pepparkakor. Så min tanke var att förvandla den traditionella hårda pepparkakan till en mjuk härlig cupcake.

Cupcakes går ju att variera mycket med olika cupcakesbottnar, kanske fyllning i själva botten. Olika typer av frosting och smaker. Men även toppingen kan varieras mycket för att göra en lyckad cupcake.

När jag började rabbla smaker i huvudet som skulle passa till pepparkaka så tänkte jag genast på ädelost! Ostgalning som jag är. En härlig hård pepparkaka med lite ädelost på är toppen gott. Det blir en härlig blandning. Mums! Sen tänkte jag efter att det är en ganska vuxen cupcake och kanske inte passar alla. De flesta jag känner är ju inte så förtjusta i ost överhuvudtaget. Hmm... så då började jag spåna vidare och tänkte på något annat fräscht så då gick tankarna till citron och apelsin. 

När jag gjorde lite research så insåg jag att många har gjort med citron, lingon till pepparkaka tidigare och då tänkte jag att jag kör på apelsin istället, det är ju ändå en smak som jag inte jobbat så mycket med tidigare. Kul med något nytt. 

Jag har ett bra recept på en botten tidigare som jag utgått ifrån till en cupcake, så därför fick det bli den som jag började med och ändrade smakerna i. 

Jag valde att inte ha någon fyllning i botten, men någon gång när jag får chans att baka till ostälskare så kommer det nog åka ner en bit ädelost i varje botten. 

Så därför blev målet Pepparkakscupcake med apelsinfrosting. Receptet och bilder kommer på söndag när det är 1:a Advent, håll utkik då!


Gillar

Kommentarer