Rabarberpannacotta

Jag blev så himla sugen på en syrlig dessert häromdagen när jag höll på att kolla på desserter som varit på Nobelfesten. Så därför komponerade jag en Rabarberpannacotta. Den blev precis lagom syrlig som jag önskade, hade också i vanilj som passar så bra med rabarber. Det blir 3 portionsformar med pannacotta.

Recept Rabarberpannacotta

100 g rabarber

0.5 dl socker

0.5 vaniljstång

1 dl mjölk

1 dl grädde

1 tsk gelatinpulver + 1 msk vatten

Koka upp rabarber med lite lite vatten några matskedar så de blir mjuka, mixa sedan.

Blanda gelatinet med vatten. Låt svälla en stund, smält sedan över vattenbad.

Koka upp mjölk, socker, grädde och vaniljstången. Blanda ihop alla komponenter och mixa igen, helt slät. Häll upp i portionsformar.

Låt svalna och plasta och ställ i kylen för att stelna några timmar. Klart!

Gillar

Kommentarer