Rabarberkaka

​Rabarber så himla gott, kanske inte säsong just nu  men jag ser alltid till att ha lite i frysen när man får ett infall att baka en god rabarberkaka. Jag tycker mycket om syrliga smaker och rabarber är perfekt. 

Recept Rabarberkaka

100 g smör

2 dl socker

2 ägg

2 tsk bakpulver

4 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

1 tsk malen kardemumma

1,5 dl mjölk

150 g rabarber

pärlsocker

Dra på ugnen 180 grader. Vispa smör och socker poröst, ha sedan i ett ägg i taget. Blanda alla torra ingredienser och varva i dessa med mjölken. Smöra och bröa en avlång form 1,5 -2 liter. Blanda antingen i bitar av rabarber i smeten eller gör som jag gjort, ha i smeten i formen och strö över bitar av rabarber och pärlsocker. Grädda i ca 45 minuter. 

Gillar

Kommentarer