Proteinbar
Så blev det dags att baka proteinbar eller egentligen energibar med så mycket protein i som möjligt. Jag tänkte dels på smaker som passar ihop och vilka ämnen som behövs för att den ska hålla ihop. Alltså, något form av mjölaktigt, något bindemedel, något smak, något som ger volym och något dekorativt. Resultatet blev detta. Det blev ca 10 stycken vill man ha lite större bitar kan man bara dela i större.
Recept proteinbar
Kaka:
1 dl proteinpulver med chokladsmak
3 ägg
2 dl havregryn
1 tsk hasselnötssmör
1 banan
Garnering:
35 g mörk choklad
20 g ljus choklad
Dra på ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser till kakan i en mixskål eller i en mixer.

Mixa till en slät smet.

Klä en liten ugnsform med bakplåtspapper.

Fyll formen och grädda i mitten av ugnen 13-16 minuter beroende på tjocklek och hur kladdig du vill att kakan ska vara. Min blev 1,5 cm tjock.

Smält den mörka chokladen i vattenbad.

Blanda sedan i den ljusa chokladen när du tagit bort från plattan, så att den ljusa blir smält av den mörka.

Ringla över chokladen och skär i portionsbitar.

Packa proteinbaren i aluminiumfolie när chokladen stelnat. Förvara i kylskåp.
Innehåll per proteinbar: 109 kcal, 6.8 g protein, 9.5 g kolhydrater, 4.7 g fett