Peppikakor

Jag har länge tänkt att jag ska baka Pippikakor, ni vet med choklad? Men nu när det närmar sig ju så tänkte jag att jag väntar med Pippikakor och kör på Peppikakor. Pippikakor, men som smakar pepparkaka. Gott va? Snabbt går de och göra och inte alls lika krångliga som vanliga pepparkakor. Perfekt när det blir julig fika lite spontant.

Recept Peppikakor

200 g smör

1,5 dl socker

1 dl farinströ

1 ägg

4,5 dl vetemjöl

1 tsk malda nejlikor

1 tsk kanel

1 tsk ingefära

1 msk vaniljsocker

1 tsk bakpulver


Garnering

1 ägg

pärlsocker

Dra på ugnen på varmluft 175 grader eller 200 grader vanlig ugn. Ha smör i en skål, låt det bli lite mjukt. Ha i socker och farinströ och vispa poröst. Ha sedan i ägget och vispa. Blanda alla torra ingredienser och vispa sedan i dom.


När degen är klar, plasta den och låt vila en stund i kylen.

Rulla sedan tre långa rullar och platta till dom.

Pensla med ägg och ha på pärlsocker.

Grädda i ugnen 17-18 minuter. Skär genast när de kommer ur ugnen, skär lite snett med en vass kniv.

Klart att äta!

Gillar

Kommentarer