Nattjästa frallor

Alla är ju inte lediga på helgen som de allra flesta. Jag har själv arbetat många år oregelbundna tider, kvällar och helger. Då som många vet blir man helt plötsligt ledig mitt i veckan. När vi än äter långfrukost och bara vill mysa på morgonen så önskar sig nog många en hotellfrukost-feeling. Det kan man försöka få genom att baka nattjästa frallor. Det blir 10 stycken på receptet.

Recept nattjästa frallor

Deg:

25 g jäst

3 dl kallt vatten

2 msk olivolja

1 msk honung

0.5 msk salt

2 dl grahamsmjöl

5 dl vetemjöl special

Pensling:

ägg


Smula jästen i köksassistenten eller en bunke. Lös jästen med vattnet. Ha sedan i resten av ingredienserna, avsluta med saltet. Arbeta degen ordentligt i maskin eller för hand, ca 15 minuter.

Häll ut degen på bakbord och dela i 10 lika stora delar. Om man vill vara extra noga kan man väga varje bit.

Rulla bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Använd gärna en djup plåt för att du ska kunna täcka den.

Täck plåten med plastfilm, bygg som ett litet tak så inte bullarna fastnar i plastfilmen.

Jäs i kylskåpet under natten. Ta fram plåten ur kylen på morgonen. Dra på ugnen på 200 grader. Tag av plasten och pensla med ägg. Garnera om du vill med frön eller kanske riven ost. Jag valde att göra helt släta.

Grädda i ugnen ca 20 minuter. Glöm inte koka gott kaffe till och släng på lite skönt pålägg.

​Lycka till!

Gillar

Kommentarer