Müsli

För att slippa äta müsli som någon omänsklig hagga producerat så kan man göra sin egen hemma. Bra va? Då kan man dessutom själv bestämma innehållet. I vårt hem finns det alltid två sorter då vi har lite olika smak, ni kommer snart förstå vad jag menar.

Recept Müsli

Bas:

2 dl rågflingor

1 dl grahamsgryn

2 dl havregryn

1 dl boveteflingor

0,5 dl solroskärnor

1 nypa salt

7 msk vätska (fördelat mellan flytande honung, rapsolja och vatten)

Smak 1

1 msk kanel

2 tsk kardemumma

1,5 dl hackad mandel

Smak 2

0,5 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

russin

kokosflingor

torkad frukt från Risenta


Dessa produkter använder jag mig utav. Sätt på ugnen 175 grader. Blanda alla torra basingredienser i en skål. Ha även i kryddorna i smaksättningen. Vänta med frukt och mandel. Bestäm sedan vilket förhållande du vill ha av vätskorna. I den första (röda) har jag 0,5 msk rapsolja, 1 msk flytande honung och 5,5 msk vatten då den ska vara lite nyttigare. I den andra (gröna) har jag istället 1 msk rapsolja, 4 msk flytande honung och 2 msk vatten, som då blir lite sötare. Lättast är att blanda all vätska i en skål och sedan skvätta över det över bunken och röra samtidigt.

Och ja den gröna ser ut och luktar som chokladbollssmet.

Hacka mandeln grovt till den röda bunken. Brukar satsa på att dela varje mandel minst 1 gång. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda 20 minuter och rör om ca 2 gånger under gräddningen.

Låt svalna och ligga kvar på plåten någon till några timmar för att torka helt. Blanda sedan i frukten i den gröna. och häll i behållare med lock. Förvara torrt och svalt. Servera med yoghurt eller filmjölk.

​Lycka till!

Gillar

Kommentarer

Yogavardag
Yogavardag,
Vad gott! Ska nog göra ett lass😊
nouw.com/yogavardag
idasbakhörna
idasbakhörna,