Misslyckade macarons

Ja vart ska jag börja? Detta franska bakverk macarons. Jag har alltid tänkt att macarons är en baggis och det klarar vem som helst. Lyckas man inte med det vad lyckas man med då? Vad gör det om det är pyttelite vätska i marängen det borde ju fungera ändå, eller? Tydligen var det svårare än jag trodde och det finns många knep för att lyckas. Nu har jag försökt baka macarons i två dagar och det har inte gått särskilt bra. Jag har läst på om hur man ska göra men jag tog nog inte åt mig råden tillräckligt.

1 Ingen vätska i marängen då flyter den ut, lät första rådet. Vad gör Ida jo hon smaksätter och färgar marängen med vanlig karamellfärg och smaksätter med passionsfruktsaft och rabarbersaft.

2 Sikta i ingredienserna, och blanda med stora rörelser. Ida har i det i en för liten skål och blandar med smårörelser, har visserligen i lite i taget, men siktar inte.

3 Äggvitan ska vara framme ca 1 dygn innan det går och baka med den. Ida tar fram äggen ur kylen och håller de lite i handen en stund och vispar sedan.

4 Spritsa inga toppar och slå till plåten mot underlaget så att de blir platta. Ida försöker undvika toppar och slår sedan plåten hårt i underlaget som just då är hällen, var på fästmannen blir galen då han är rädd att den gått sönder.

5 Låt de vila tills dess att det blir en hinna på macaronsen innan de ska in i ugnen, ca 1 timme. Ida slänger in dom i ugnen efter 15 minuter och hoppas på det bästa.

6 Plus alla andra råd som Ida helt ignorerade och trodde hon visste bättre.

SÅ himla trött jag blir på mig själv!

Här är det gräsliga resultatet... Så jag återkommer när jag köpt in rätt material och lärt mig att ta det lugnt och lyssna på alla råden, så ska jag lära er allt jag lärt mig så det blir rätt.

Dock blev passionskakorna rätt så goda och därför som jag nallat en på bilden. Inga macarons blev det i alla fall.

Gillar

Kommentarer