Matmuffins
Då var det dags för ytterligare ett recept som kan passa på helgfrukosten eller varför inte brunchen, nämligen matmuffins. De går att variera massor efter egen smak, det som kan vara bra att tänka på är att inte välja allt för blöta ingredienser. Det blir 12 muffins av receptet.
Recept Matmuffins
Smet
3 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
3 ägg
0,5 dl olja
1,5 dl turkisk youghurt
Fyllning
getost
basilika
soltorkad tomat
riven ost
Sätt på ugnen 200 grader. Häll i alla torra ingredienser i en bunke och rör runt.

Ha sedan i ägg, olja och turkisk yoghurt.


Rör snabbt ihop med en sked. Klicka ut i formar som du ställer i en muffinsplåt om du har. Det hjälper muffinsen att behålla formen.

Förbered sedan fyllningen på en skärbräda.

Tryck i små bitar av soltorkad tomat och getost i formarna, tryck långt ner. Ca 3-4 bitar per sort. Toppa med basilika och riven ost. Färsk basilika blir godare så klart, men jag glömde köpa det så det fick bli fryst. Det är bättre än torkad krydda.

Grädda 20 minuter i mitten av ugnen.

Bara en sak kvar, hugg in och ät! Lycka till! Passar även bra som förrätt, mellanmål eller till utflykten. Variera bara fyllningen.
Gillar
Kommentarer

