Marängefterrätt med crisp

Marängefterrätt med crisp är ett recept jag gjorde för länge sen, men funkar alltid som efterrätt till lördagsmiddagen. Receptet är för 4 portioner.

Recept Marängefterrätt med crisp

Maräng:

2 äggvitor

1 dl socker

2 dl rice krispies

Smörkräm:

2 äggulor

0,5 dl socker

0,5 msk vetemjöl

1 dl vispgrädde

45 g smör

Garnering:

3 dl vispgrädde

Bär, t.ex. jordgubbar eller blåbär


Börja med att vispa marängen. Om du vill ha tips på hur du ska gå tillväga kan du läsa mer om maränger här. Börja med äggvitorna och avsluta med sockret sent i vispningen, lite i taget. Vänd sedan i rice krispies, som är en sorts flingor som finns att köpa nästan över allt.

Dra på ugnen på 125 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Spritsa eller bred ut 4 stycken fyrkantiga kakor. Grädda i ca 60 minuter till marängen torkat. Låt svalna.

Blanda alla ingredienser till smörkrämen i en kastrull och låt sjuda tills den tjocknar. Låt den svalna.

Bred sedan på smörkrämen på marängen och vispa grädde och toppa med grädde och bär. Det går bra med vilka frukter eller bär som du själv känner för eller har hemma. Färska bär är ett givet alternativ för min del, inget fruset då det kommer vattna ner grädden och de smakar aldrig lika mycket som färska. 

Lycka till med kvällens middagsbjudning.

Gillar

Kommentarer