Lemon curd


Lemon curd eller citronkräm, kalla det vad du vill. Kan användas till mycket. Istället för marmelad på mackan, som tårtfyllning eller till paj. Här lär jag er hur ni lyckas med Lemon curden. Vill du ha en annan smak på curden så funkar det att göra på någon annan citrusfrukt. Det blir ca 3 dl färdig curd.
Recept Lemon curd
2 ägg
1,5 dl socker
zest och saft från 2 citroner (ca 0,75 dl saft)
50 g smör
Ställ en skål över ett vattenbad och knäck i äggen, vispa lätt.


Riv i citronzest och pressa i citronsaft. Häll i socker. Vispa under hela tiden. Dra på vattenbadet. Curden från aldrig koka utan ska sjudas tills den tjocknar.



När den ser ut så här är den klar. Ta bort skålen från vattenbadet och vispa i smöret. Sila sedan curden. Klart! Plasta på ytan om den inte ska användas direkt och förvara i kylen.




Gillar
Kommentarer

