Landgångsbröd

Bakade lite landgångsbröd inför helgen. Ska sätta ihop min egna smörgåstårta och då behövs det lite landgångsbröd. Jag brukar frysa brödet för att det blir enklare att skära det, därför gör jag det några dagar i förväg. Den kommer upp färdig på bloggen på söndag är det tänkt. Nu till brödet. Det blir två stycken formbröd av det här receptet.

Recept Landgångsbröd

50 g jäst

5 dl mjölk

50 g smör

ca 13 dl vetemjöl special

1 msk salt

1 msk socker

Smula jästen i köksassistenten. Värm mjölk och smör till 37 grader.

Ha i salt, socker och vetemjöl. Arbeta degen ca 10-15 minuter i köksassistenten.

Låt degen sedan jäsa 30 minuter i bunken övertäckt med plastfolie. Dra på ugnen 200 grader och smörj två formar med lite olja.

Knåda degen och dela i två delar, lägg en fyrkantigt bröd i varje form. Jäs sedan 45 minuter. Grädda ca 25 minuter. Ta ur bröden ur formarna. Klart! Lycka till!

Gillar

Kommentarer

Zanny
Zanny,
Åhh så gott!!🤗
nouw.com/zanny