Kokosbollar

Skumboll, Kokosboll, Mums-mums... kärt barn har många namn. Eller boll förresten, mina blir fyrkantiga. Ja, dessa kan man mumsa på året runt, men nu fick de en halloween- touch och blev orangea. Blir alltså lite glutenfritt till Halloweenfikat med.
Recept Kokosbollar
4,5 dl socker
1,5 dl florsocker
2 msk potatismjöl
2 msk vaniljsocker
pulverfärg?
1 äggvita
2 msk gelatinpulver
6 msk kallt vatten
1,5 dl kokande vatten
1,5 dl kallt vatten
kokos
hushållsfärg?
Börja med att blanda socker, florsocker, potatismjöl, vaniljsocker och eventuell färg i en skål. Knäck sedan i en äggvita och blanda runt.


Blanda gelatinet och 6 msk kallt vatten och låt svälla i en skål. Koka 1,5 dl vatten och häll det i skålen med gelatin. Rör till det löst sig, häll sedan det i socker- och äggblandningen. Tillsätt även 1,5 dl kallt vatten. Vispa sedan alltsammans i 15 minuter tills det blir spår efter visparna.

Häll upp smeten i en ugnsform med bakplåtspapper i. Låt stå i kylen och stelna minst 2 timmar. Skär sedan i bitar.

Rosta kokos i en stekpanna. Blanda sedan i eventuell färg. Rulla sedan bitarna i kokos när kokosen svalnat. Klart att servera. Det går att smaksätta både skummet och kokosen om man vill. Eller doppa bitarna i tempererad choklad.