Kladdiga Chokladmuffins

Dessa chokladmuffins har jag gjort sedan jag var barn, de går fortfarande hem hos ung som gammal. Det som är det bästa enligt mig är när de inte blir helt igenom gräddade utan sjunker ihop lite och blir sådär härligt kladdiga! Som en kladdkaka fast i miniformat. Det blir smet till 14, men idag använde jag muffinsplåten som bara har 12 platser och då orkade jag inte vänta på att grädda 2 till, fy skäms på mig som kastade lite smet.

Recept Kladdiga Chokladmuffins

100 g smör

3 ägg

2,5 dl socker

2 dl vetemjöl

4 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt

Dra på ugnen 200 grader. Smält smöret och låt det svalna.

Vispa ägg och socker poröst.

Blanda alla torra ingredienser i en skål och varva sedan dessa och smöret i äggvispet.

Fördela smeten i formarna och grädda cirka 10 minuter, väldigt olika beroende på ugn har jag kommit fram till under årens gång, så prova dig fram.

Ät och njut av dessa godingar!

Gillar

Kommentarer