Key Lime Pie

Kan nog vara den snabbaste desserten, så himla god och fräsch. Key Lime Pie är en Amerikansk paj som äts till dessert. Ursprungligen kommer den från Bahamas och den versionen har även ett marängskal ovanpå. Jag hade faktiskt aldrig tidigare ätit detta innan jag gav mig på det nu, men detta är en favorit som är här för att stanna.

Recept Key Lime Pie

Botten

12 Digestivekex (170 g)

100 g smör

1 krm salt

2 msk socker

Fyllning

1 burk sötad kondenserad mjölk

5 lime varav zest från 2

4 äggulor

​Dra på ugnen 180 grader. Krossa Digestivekex i en matberedare, tillsätt socker och salt. Smält smör och tillsätt det, mixa ihop botten.

Tryck ut fyllningen i en pajform, jag valde att inte göra någon kant utan i två skikt, valet är ditt. Förgrädda i 10 min.

Vispa ihop äggulor lätt i en skål, tillsätt kondenserad mjölk och limesaft från 5 lime och zest från 2 lime.

Låt dra en stund. En del har jag förstått, brukar sila bort limezesten, men jag gillar det lite bearnaiseliknande utseendet. Häll sedan fyllningen på pajskalet och grädda ca 15 minuter, till fyllningen stannat. Klart! Servera med lite vispad grädde.

Gillar

Kommentarer

Cecilia,
Gudomligt
cavegirl.se