Kärleksmums

Kärleksmums, mockarutor, vad är det mer de heter? Ja dessa är en favorit hos många och mig med. Klassiska, men denna gången kände jag för att utmana mig själv och inte göra den platta kakan i Sju sorters kakor utan skapa en mer fluffig variant. Den blev chokladig och det blev mycket topping, men de blev goda.

Recept Kärleksmums

150 g smör

0.5 dl rapsolja

5 ägg

4 dl socker

4 dl vetemjöl

1 dl kakao

2.5 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

2 dl mjölk


Topping

150 g smör

ca 6.5 dl florsocker

0.5 dl kakao

1 msk vaniljsocker

0.5 dl kaffe

Garnering

Kokos

Dra på ugnen 200 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Varva de torra ingredienserna, oljan, smöret och mjölken i äggvispet till en jämn smet.

Klä en ugnsform med höga kanter (ca 26 x 35 cm) med bakplåtspapper. Häll i smeten. Grädda i ca 20 minuter, prova med sticka om den är torr och klar.

Smält smöret till toppingen. Koka lite kaffe. Blanda de torra ingredienserna. Blanda i allt i kastrullen och värm till en jämn glasyr. Om den skär sig kan det funka att värma och ha i lite kallt kaffe.

Bred ut på kakan och strö över kokos innan det stelnat, snåla inte med kokosen. Skär portionsbitar med vass kniv.

Klart!

Gillar

Kommentarer

MrsHenriksson
MrsHenriksson,
Fotograf Annie,