Jordgubbar med Crunch

Super snabb och enkel efterrätt med jordgubbar. Kan förberedas och bara läggas ihop precis innan servering. Kanske inte finns så hemskt mycket goda jordgubbar nu, men det går lika bra att byta jordgubbarna mot annan frukt eller bär som det är säsong för. Det blir ca 6 portioner.

Recept Jordgubbar med Crunch

500 g jordgubbar (eller annan frukt eller bär)

Crunch

1 dl havregryn

1 dl vetemjöl

0,75 dl socker

25 g smör

1,5 msk sirap

Sås

250 g smaksatt kvarg (jag tar vanilj till detta)

1.5- 2 dl vispad grädde

Dra på ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna till crunchen i en bunke, tärna sedan ner smöret och sirapen och blanda till smulor. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda ca 8 minuter i ugnen, rör gärna om några gånger så det inte bränns. Låt svalna och torka till. Vispa grädden och blanda försiktigt ner kvargen så att luften bevaras. Det går ju till exempel bra att använda blåbär och sedan hallonsmaksatt kvarg, prova det! Rensa och skär jordgubbarna i lagom stora bitar. Så nu är förberedelserna klara. Innan servering så varvas ingredienserna på ett fat eller i ett glas. Klart!

Gillar

Kommentarer