Hamburgerbröd

Helgen är här och även om det är oktober kanske ni vill slänga några sköna hamburgare på grillen eller stekpannan. Vad behövs då om inte ett riktigt bra hamburgerbröd.
Det blir 6 stycken av receptet,
Recept Hamburgerbröd
25 g smör
2,5 dl mjölk
50 g jäst (eller 25 g och jäs 30 minuter andra jästiden)
5,5 dl mjöl
0,5 tsk salt
Pensling
1 ägg
Smält smör och ha sedan i mjölken.

Tag från plattan direkt, det brukar oftast redan bara fingervarmt, alltså varken kännas varmt eller kallt.

Lös jästen i bunken, med smöret och mjölken. Ha sedan i vetemjöl och sist saltet.

Jäs under plast 40 minuter.

Dra på ugnen på 225 grader. Dela degen i 6 lika stora delar, för att få exakt så väg varje bit. Rulla varje bulle genom att trycka bullen mot bänken med handflatan för att sakta under rörelsen börja kupa handen och tillslut ha fingrarna under bullen.

Lägg på plåt med bakplåtspapper.

Låt jäsa 20 minuter under bakduk. (Längre om du använder 25 g jäst, 30 minuter)

Pensla med ägg och grädda 12 minuter.

Sen är det bara att grilla eller steka hamburgare och ösa på massa goda toppings.

Tips och koll så det är klart, knacka på undersidan. Det ska låta ihåligt och ha färg på undersidan.
