Grundreglerna

Jag har några grundregler för mig själv när jag bakar. Det som är viktigt är bra råvaror. Prioritera det och du kommer lyckas med de allra enklaste bakverken. Sedan krävs det lite känsla för hur det som du ska baka ska vara och se ut. Försök se den färdiga produkten framför dig och arbeta utifrån det. Jag säger det ibland till min kära mamma när hon kokar pasta med äggklocka. Det finns så otroligt många faktorer som spelar in om pastan faktiskt är klar när klockan ringer. När börjar vattnet koka, hur stor är kastrullen, hur mycket vatten är det i kastrullen, när lägger du i pastan osv. Det bästa är att använda sig av sina sinnen och lukta, smaka, känna, titta om det är klart. Ibland kan man även lyssna och till exempel knacka på undersidan av ett bröd för att höra om det är klart.

​Var noga med förberedelser och kolla innan så allt finns hemma och gör klart sylt och vaniljsås innan du börjar så allt hinner svalna. 

Gör allt från grunden, inget fusk med färdigköpta grejer, det blir aldrig lika bra som om du göra det själv. Det är nog nyckeln till att få en klapp på axeln och beröm från nära och kära. 

Gillar

Kommentarer