Gott Nytt År!

Gott Nytt År!

Kära läsare, då var detta år snart över och det återstår bara några timmar. Själv står jag i köket och förbereder kvällens meny. Hos oss blir det lite typiskt svenskt nyår blandat med sånt som vi gillar, då vi har långväga besök ikväll från Hong Kong. Perfekt, då får jag skämma ut mig lite extra med min oproffsiga engelska.

Nu till det gångna året. jag har tidigare tagit upp sånt som ni gillat under året (finns att läsa om längre ner), men dessa recept är mina absoluta favoriter. Dessa bakverk är svåra att bara ta ett utav. Eclairerna är nog de värsta, så sjukt goda.

För att säga något litet om alla dessa utan att bli alldeles för långrandig, så Pepparkaksdammsugaren blev väldigt poppis här hemma i december, då det påminner lite om att få äta pepparkaksdeg. Vilket vuxet barn vill inte äta pepparkaksdeg?

Morotskakan är det första receptet som jag skrev här på bloggen, så det kanske många av er missat, men väl värt att prova. Det blev ett väldigt bra och saftigt recept, så det rekommenderas varmt.

Kladdkaka går alltid hem, trixat med några olika under hösten, den med Dulce de Leche blev väldigt god och de små muffinsen med vit choklad. Så prova dessa eller några av de andra kladdkakorna på bloggen. Kanske ikväll med lite vispad grädde, det behöver inte vara krångligare att fixa en god efterrätt. Enkelt är ofta bra.

Saffransmazarinerna blev en hitt för min del, den gamla lite för klassiska mazarinen fick nytt liv, nytt julliv. Den kommer jag vilja ha varje jul framöver. Så himla god, kan tänka mig att hoppa över bullar och köra dessa istället.

Jättecookien som jag valde att fylla med mörk choklad och Dumle blev väldigt bra. Den blir som en blandning mellan kladdkaka och cookie och så himla smarrig, smakar man på smeten finns det risk att det inte blir någon kaka överhuvudtaget, ruskigt god. Prova att variera chokladsorterna i och det blir en ny kaka varje gång.

På brödsidan har jag hittat många nya favoriter, allt från att göra egen surdeg och smarriga Surdegsbröd, till härlig fransk Brioche som jag trodde hela tiden tills klockan ringde att det inte skulle bli något bröd. Fyllt med massa smör så kan det inte bli annat än gott. Receptet på nattjästa frallor blev bra trots att de inte var så krångliga. Blev förvånad själv över att det blev så bra, så mycket minnesvärda.

Cupcakes blev det några med, men de med pepparkaka och de med citron blev oslagbart bäst. Jag som gillar portionsbakverk så är det perfekt. Kommer garanterat fler varianter under nästkommande år. Vilka smaker vill ni se då?

Eclairerna har jag redan nämnt, men blev mållös av dessa. Det kan knappast bli bättre smakmässigt. Utseendet får jag fila på under nästa år.

Snickerskaka kan må vara vanligt, men så himla smidigt om man snabbt vill ha fram fika. Eller kanske glömt köpa lördagsgodis, då är det smidigt att kunna göra eget.

Citronfromage är en stående favorit bland efterrätter i vår familj. Så himla fräscht och gott, än är det inte försent att servera det på nyårsmiddagen ikväll.

Behöver ni fler tips på efterrätter eller annat gott till kvällen så kika på de olika kategorierna till vänster. För att komma till recepten så klicka på bilderna eller länkarna nedan.

Ser fram emot att sprida bakglädje även nästa år. Undra vad nästa år kommer bjuda på. Välkommen 2016 och tack för det som varit 2015, året då jag äntligen tog klivet och startade Idas Bakhörna.


Gillar

Kommentarer