Glasyr och Dekoration

Från Bakboxen fick man med 500 g Odense Suger Paste, 50 g vit och 50 g mörk choklad till dekoration av tårtan. Jag valde att bara använda Suger Paste och sedan vit marsipan och så gjorde jag en glasyr som jag spritsade på tårtan. Jag tänkte visa hur jag gjorde glasyren.

Hur vi gjorde med Suger Pasten? Om vi börjar med den så knådades den först ihop efter som det var två delar och sen mjukade vi upp den. Sedan lade vi ut vaxduken som följde med i Bakboxen och kavlade ut Suger Pasten på den.

Locket skulle bli ca 2-3 mm tjockt. Sedan var det bara att lyfta hela vaxduken och lägga över tårtan.

Recept glasyr

1 äggvita

florsocker

lite citronsaft

Jag vispade äggvitan och hällde i florsocker under vispningen tills det blev så hårt att det skulle kunna gå och spritsa och det skulle stanna kvar. Hade lite lite citronsaft i också. Svårt att ange exakta mått eftersom det beror på hur stor äggvitan är och hur mycket citronsaft som man har i.

​Se hela tårtan här.

Gillar

Kommentarer