Frukt och Bär i Bakverk

Frukt och Bär i bakverk är ofta väldigt gott. Ibland får man passa sig så att de inte blöter ner bakverken och förstör dom. Det är en fin balansgång mellan att få det saftigt och smakrikt, men inte blött. Frukter är större än bär och bär är en undergrupp till frukt. Bären är flerkärniga. Det finns oändligt många variations möjligheter för att använda frukter och bär i bakverk. 

När jag var mindre så var jag allergisk mot jordgubbar. En gång för länge sen berättade min farfar att han också var allergisk om han åt jordgubbar som varit frysta. Så jag provade och bara äta färska bär efter att han sa det. Det fungerar alldeles utmärkt! Vet inte om det ligger någon sanning i det, men han sa att han hört att det bildas ett ämne på fröna på jordgubbarna när de varit frysta som man kan vara allergisk emot. När han levde så odlade han massor av jordgubbar i sin trädgård, tillsammans med en massa andra växter, allt från potatis, till äpplen och krusbär. Riktigt stor inspirationskälla för mig. Hur som helst så gör det mig inget att jag bara kan äta färska jordgubbar, de är ju ändå så himla mycket godare än frysta, win win!

Gillar

Kommentarer