Fröknäcke med vitlök och flingsalt

Fröknäcke börjar ju bli rätt vanligt hemma hos folk. Den här gången har jag inspirerats av någon som aldrig jag inspireras av annars när det gäller bakning. De få gångerna han faktiskt bakat så har han blivit magsjuk eller läst att han ska knåda degen smidigt och därför knappt vågat röra den, istället för att som det faktiskt stod knåda degen smidig. Denna person är nämligen min pappa och knäckebröd är väl en av de få saker han klarar av i köket tätt följt av koka hårdkokta ägg och grilla kött. Det blir 1 plåt av receptet.

Recept Fröknäcke med vitlök och flingsalt

1 dl skalade sesamfrön

1 dl oskalade sesamfrön

1 dl krossade linfrön

1 dl solroskärnor

1 dl havregryn

1 dl rågmjöl

1 dl skorpsmulor

0,5 tsk salt

1 vitlöksklyfta

1 dl olivolja

3,5 dl kokande vatten

flingsalt till garnering

Dra på ugnen 150 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål, ha sedan i pressad vitlöksklyfta och blanda runt och sedan olivolja och blanda runt.


Koka upp vattnet och slå i blandningen och rör runt ordentligt. Tryck ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.

Strö sedan flingsalt ovanpå efter smak. Går att ha annan topping på knäckebrödet, men ha då istället lite mer salt i själva smeten.

Dela i portionsbitar med vass kniv innan gräddningen.

Grädda ca 80 minuter, några hörnbitar kan bli klara tidigare. Låt svalna på galler

Hugg in, och skulle du ha glömt att köpa något till en kväll framför tv:n så funkar dessa lika bra att tugga på.

Gillar

Kommentarer

amandamaria
amandamaria,
Älskar fröknäcken, så gott!
nouw.com/amandamaria
idasbakhörna
idasbakhörna,
Testa gärna 😃
nouw.com/idasbakhörna