Evelinas Kök

Idag blev det en liten utflykt med familjen innehållande shopping på A6 i Jönköping och en avstickare till Evelinas Kök i Forserum en bit utanför Jönköping. Kvinnan som kanske lever min dröm. Jag har under en tid följt henne på Instagram och sett att hon verkar baka goda grejer. Om jag inte minns helt fel så öppnade hon Evelinas Kök under hösten och håller öppet 2 dagar i veckan, torsdag och lördag. Tänk ett eget fik med bakning från grunden, kan inte bli bättre. Så har ni vägarna förbi så prova det. Häftigt tycker jag att våga göra något sådant när hon dessutom jobbar som polis och är 4 barnsmor.

Vi kom dit lite sent och jag var trött och hungrig. Hade tänkt ställa frågor och så, men behövde något att äta. Sen kan det vara så att jag inte riktigt vågade, den automatiska respekten för en polis slog till, trots att det inte fanns något annat än en vänlig tjej bakom disken. Fånig jag är. Trots att vi kom sent bara 40 minuter innan stängning så fanns det en del bröd kvar och flera olika sorters kakor. Så blev positivt överraskad! Det fanns även lite bakingredienser och annat skoj och köpa så köpte med lite Dulce de Leche hem.

Men, vilka mackor sedan! Mums! Brödet var supergott! Rejäla och matiga. Också positivt överraskad då en ost och skinkmacka sällan är så exalterande. Nygjorda, fräscha och mycket goda.

Vi köpte även med oss ett rågsurdegsbröd som vi får ta och prova imorgon till frukost och bullar. Bullarna var goda dock kanske de skulle hoppat ur ugnen lite tidigare och skippat sista gnuttan mjöl då de blev lite torra. Synd för de var väldigt goda.

Vill ni med inspireras av Evelinas bakning så följ henne på instagram under evelinaskok. Nu vill visst George baka, ovanligt så bäst att passa på.  

Gillar

Kommentarer