Duokladdkaka

Innehåller affiliate-länkar

Blivit mycket kladdkaka i veckan, men om man inte kan välja mellan vit och mörk choklad så är det här det ultimata alternativet. Duokladdkaka, det bästa av två världar.

Recept Duokladdkaka

Mörka delen:

100 g smör

100 g mörk choklad

3 dl socker

1,5 dl vetemjöl

1 tsk kakao

2 ägg

Ljusa delen:

100 g smör

100 g vit choklad

3 dl socker

2 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

2 ägg

Dra på ugnen 175 grader. Använd två kastruller, smält smör och choklad, den ljusa i en och mörka i en. Ha sedan i socker och blanda runt, sedan de torra ingredienserna och sist äggen. Smöra och bröa en springform, jag valde en hjärtformad den här gången. Häll först i den mörka och den ljusa ovanpå. Grädda ca 30 minuter, håll håll så den är lagom dallrig när ni tar ut den. 

Gillar

Kommentarer