Dulcegrottor

Enda sedan jag lärde mig hur gott det är med Dulce de Leche, har jag velat göra de här kakorna. Riktigt kul och god uppdatering på traditionella Hallongrottor. Prova något nytt på det nya året. Detta kommer ni inte att ångra! Jag valde att kalla dom Dulcegrottor, men de kan lika gärna heta Kolagrottor. För det är precis vad det är, en kaka med kola i.

Recept Dulcegrottor

250g smör
4.5 dl vetemjöl
1.5 dl socker
1 dl vaniljsåspulver
1 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver

Fyllning

Dulce de Leche

Dra på ugnen 200 grader. Tärna smöret i en skål. Tillsätt övriga ingredienser och vispa eller nyp ihop förhand snabbt. Arbeta inte för länge, låt vila en stund i kylen.


Dulce de Leche kokar jag kvällen innan. Sötad kondenserad mjölk som jag kokar 2 timmar. Här är ett gammalt inlägg när jag kokar Dulce de Leche, men då kokade jag den längre. Går givetvis att köpa färdig också.

Jag ställer ut småbrödsformar på en plåt och rullar små bollar och lägger en i varje form. Sedan trycker jag hål med en barnmatningsskeds skaft. Det är format som ett finger ungefär. Huvudsaken är att det blir ett hål i varje kaka utan att det spricker runt om.

Häll upp Dulce de Leche i en spritspåse, fråga inte varför jag valt en mönstrad tyll, jag hittade helt enkelt ingen vanlig rund. Spritsa lite i varje hål. Grädda ca 12 minuter. Klart!

Gillar

Kommentarer