Dulce de leche

Ja va är nu Dulce de leche, jo en tradition från Sydamerika där socker och mjölk kokas länge till en kola. Översätter man det skulle det bli typ sötad mjölk. Därför för att själv göra det behöver man koka sötad mjölk. I Sverige finns det några få sorters färdig, men göra egen är både godare och inte särskilt svårt.

Recept Dulce de Leche

1 burk kondenserad sötad mjölk oöppnad!

Tag bort pappret på burken.

Stoppa sedan burken i en stor kastrull med vatten och lock.

Koka upp och sänk sedan till 1/3 del av plattans nummer. Alltså för mig 9 till 3. Koka sedan så länge beroende på hur tjock du vill ha den. efter 1-2 timmar är den ljusare och lite mer rinnig som kolasås. Jag kokade min i 3 timmar och då blir det som kolakräm. Öppna burken när det svalnat helt. Så himla gott, senare idag så får ni ett första tips på vad man kan ha den mumsiga kolakrämen till. Min bild ser inte så himla mums ut, men det är det. Helt klart värt väntan.

Gillar

Kommentarer