Dubbla maränger

Innehåller affiliate-länkar

Dubbla maränger består av en Fransk maräng som har smaksatts med mandel och sedan sätts ihop två och två med hjälp av en enkel smörkräm.

Recept Dubbla maränger

Maräng:

200 g mald mandel

4 äggvitor

300 g florsocker

Smörkräm:

75 g smör

2 äggulor

2 tsk vaniljsocker

Mandeln behöver först skållas så att skalet släpper. Koka därför upp vatten och häll i mandeln och koka upp. Skala sedan mandeln och låt den torka ordentligt på en tallrik som är täckt med ett hushållspapper. Om mandeln inte är tillräckligt torr kommer marängen få för mycket vätska och flyta ut på plåten. Använd sedan en mandelkvarn för att mala mandeln. Oj vad krångligt tänker ni, kan jag inte köpa mandelmjöl eller mala i min köksassistent? Nja säger jag, det blir inte lika bra och mandeln behöver bli som ett änglahår för att det ska luftigt och fint i marängen.


Sätt på ugnen på 175 grader så den hinner gå upp i temperatur. Använd gärna en köksassistent med rostfri bunke när du vispar marängen. Vispa först äggvitorna och ha sedan i florsockret lite i taget under pågående vispning, när äggvitorna blivit fluffiga. Vänd sedan försiktigt i den malda mandeln med en slev och rör försiktigt, så lite som möjligt. Spritsa sedan teskeds stora rundlar på plåtar med bakplåtspapper. Grädda ca 13 minuter, marängerna ska ha en lätt beige färg när de är klara. Låt svalna.

Vispa ihop smörkrämen med elvisp och degkrokar. Bred på lite smörkräm på undersidan av en maräng och sätt ihop med en osmörad. Förvara i frys eller kyl.

Gillar

Kommentarer