Dryck till choklad

​Vilka drycker passar bäst till choklad, vad ska man välja till efterrätten? 

Kaffe passar bra med choklad, så det är ett säkert kort. Personligen gillar jag en kopp espresso till min chokladefterrätt. 

Vin är också gott till choklad, däremot måste man passa sig så att det inte blir bittert, då choklad är ganska bittert speciellt mörk choklad så behövs det ett sötare vin än vad desserten är söt. Det kan vara en bra regel. Dessertvin kan passa bra till mörk choklad. 

Röda viner ska med fördel vara gjorda på Cabernet Sauvignon, Merlot, Tempranillo eller Grenachedruvor då dessa passar bäst tillsammans med choklad. 

Vita viner passar bättre till ljus choklad än mörk. Dessa grundregler utgår jag ifrån när jag väljer dryck till chokladdesserten, men läs på flaskorna och fråga personalen, de har bra koll på vilka drycker som passar med vilken mat. 

Det finns tyvärr ingen total sanning vad som är gott till en viss dessert, då samma rätt smakar olika i olika munnar. Däremot kommer man väldigt långt genom att prova själv. Det är ett bra tips för att generellt lyckas, tycker du själv om det du gör så gör säkert dina gäster det också. Servera aldrig någonting som du inte provat.  

Gillar

Kommentarer